Hrana & Magia

magia

Aivanhov, YOGA NUTRITIEI
„Mâncatul este un ritual magic în care mâncarea se transforma în sanatate, forta, dragoste, lumina.”

Eterna reintoarcere. Universul ESTE magic. Viata insasi este magia suprema. Pierdem sensul vietii pe masura ce ne indepartam de dimensiunea magica a “realitatii”. Magia este ETERNA. Insa odata cu expansiunea Bisericii Crestine, din Evul Mediu intunecat inspre modernitate, umanitatea a uitat tot mai mult de puterea magiei.

Iar in vremurile acestea dificile (re)traim “eterna reintoarcere”, cum spune Eliade. Este ca o renastere. Tot mai multi oameni cauta sa readuca magia in viata lor in diverse forme: NLP, yoga, energia punctului zero, fizica cuantica, conectarea la inima sacra sau altele.

Bine dar ce legatura are asta cu hrana, vei spune…

FOARTE MARE! Hrana ESTE o forma de magie. Si inca una dintre cele mai puternice. Iti amintesti de povestile cu vrajitoare si potiunile lor magice? TOATA hrana ar putea fi o potiune magica.

Actul de a pregati mancarea, de a manca, de a ne conecta la elemente, de a ne ingriji corpul, totul ar trebui sa fie ritualic.

Sunt multe scoli despre cum sa respiri constient. Dar cum sa mananci constient este o disciplina neglijata de majoritatea oamenilor. Se mananca frecvent in locuri aglomerate, galagioase, toxice, fara atentie, se vorbeste mult in timpul mesei si, mai ales cand masa este luata la serviciu, se mananca pe fondul unei stari de nervozitate sau stres.

O data cu mancarea ingeram energie plus INFORMATIE.
Ce fel de energie, ce fel de informatie? Fiecare dintre noi ALEGE!
Constient sau nu, prin hrana ne putem conecta la Lumina sau Intuneric, la viata sau la moarte.

CU ADEVARAT, ESTI CEEA CE MANANCI!

Cum ar fi sa devii constient de ASTA si mereu prezent in magie?
Cat de mult s-ar putea schimba viata ta?

magia cuvintelor

Nu-i asa ca e interesanta asemanarea cuvintelor hrana cu prana, ACASA cu ACASHA, sint, sfint (in grafie veche) sau sfinx, zeul THOTH si TOT? Sau OM, sunetul primordial si cea mai puternica mantra! Cat de multe cuvinte magice in limba romana!

DAR…
„Cei care nu cred in magie, nu o vor gasi niciodata.” (Roald Dahl)

N.B.

Ultima zodie de APA este cea a credintei, Pesti.
Si daca e sa credem in stele, suntem la finalul unui mare ciclu astrologic care se termina cu epoca Pestilor (de la Cristos incoace). Iar cand ne vom redobandi credinta in magia lumii, CURAND, dupa secole de cautari, vom incepe un nou ciclu, tot mai sus pe SPIRALA VIETII.

DEFINITIE DEX:
1. Totalitatea procedeelor, formulelor, gesturilor etc. prin care ar putea fi invocate anumite forte supranaturale spre a produce miracole; practica acestor procedee, formule etc.
2. Fig. Putere irezistibila de atractie, de fascinare; farmec, încantare.

Lasă un răspuns