Fiind o varianta sustenabilă, dar și eficientă pentru a încălzi orice casă, pompele de căldură au început să fie din ce în ce mai apreciate. Acestea pot fi foarte ușor comparate cu un frigider și anume că ele extrag căldură din sol, apă și aer și o transferă apoi în sistemul ei, această căldură fiind utilă pentru încălzirea locuinței sau pentru a încălzi apa menajeră.

Câte tipuri de pompe de căldură sunt?

Pompele de căldură sol-apă se folosesc de energia geotermală, astfel încât să poată răci eficient, dar și în mod economic și ecologic clădirile. Pompa de căldură sol-apă este cea mai răspândită pompă, această realizând un circuit închis și asigurând în același timp încălzirea prin pardoseală.

O astfel de pompă de căldură sol-apă folosește 1 KWh de energie electrică. Ea are mai multe avantaje, printre care cel mai raspandit este păstrarea unei temperaturi constante în circuit. De asemenea, compatibilitatea cu orice instalație de încălzire, precum și costurile de întreținere foarte reduse sunt alte motive pentru care multe persoane au în vedere această pompă.

Pompele de căldură apă-apă se folosesc de apă subterană. Acestea au un randament ridicat și nu necesită foraje adânci sau șanțuri mari. De asemenea, consumul de energie din acest punct de vedere este unul mai redus. Ea mai folosește și o sursă de energie regenerabilă, nepoluând.

În același timp, un mare avantaj al acestei pompe este compatibilitatea sa cu sisteme diverse de încălzire. Ea este compatibilă așadar de la boiler pe gaz și până la un sistem de încălzire solară. Aceasta are și o durată mare de viață.

De ce este utilă pompa de căldură aer apă?

Pompa de căldură aer-apă este utilă pentru că poate încălzi caloriferele sau instalația prin pardoseală. Aceste pompe produc căldură, chiar și în cazul celor mai scăzute temperaturi ale iernii. Ea este compatibilă cu orice instalație de încălzire, investiția fiind una redusă. Ea poate pune la dispoziția persoanei care dorește acest sistem apă caldă menajeră, oferind în același timp și o protejare a mediului. 

Montarea pompei de căldură aer apă este una facilă și nu necesită autorizație. Fiind potrivite chiar și pentru construcții un un spațiu limitat, aceste pompe sunt o alegere cât se poate de importantă pentru orice persoană. Ele necesită un timp foarte redus de încălzire, iar din punctul de vedere al întreținerii, nu veți avea probleme cu o astfel de pompă. Ea are așadar o durata de viață mare, fiind o alegere foarte bună pentru o persoană care dorește să se bucure de aceste avantaje.